30 jaar Van der Avert, een serieuze mijlpaal!
Van der Avert 30 jaar Van der Avert, een serieuze mijlpaal!

29-11-1986. Vandaag is het exact 30 jaar geleden dat mijn zus en nichtje het lint door mochten knippen, en mijn opa en oma getuigen waren van de opening van ‘Handelsonderneming Michel van der Avert.’

Het begin

Michel had voor die tijd ervaring opgedaan in de groothandel op het gebied van in- en verkoop. Voor hem was de tijd rijp om zelf een bedrijf te beginnen. Niet lang daarna was de groothandel in bedrijfskleding, veiligheidsproducten en bedrijfshygiënische artikelen een feit. In het begin runde Michel het bedrijf alleen. Dit bleek al snel een onmogelijke opgave. Het bedrijf groeide gestaag en eind jaren ‘90 was de tweede vestiging in Roosendaal een feit.

De crisis

Rond 2007/2008 brak de crisis uit in de bouw- en installatiewereld. Als toeleverancier hebben wij daarvan uiteraard ook last gehad. Dat zorgde ervoor dat we met de familie (zo voelen alle medewerkers voor ons) een andere koers moesten gaan varen. Eind 2010 besloten we de vestiging in Roosendaal te sluiten en verder te werken aan de basis van onze vestiging in Bergen op Zoom.

Vernieuwing

De afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat zaken vernieuwd binnen ons bedrijf. Een nieuwe werkwijze, kostenreducties, nieuwe hard- en softwaresystemen en nog allerlei andere zaken die nodig zijn voor een moderne, professionele bedrijfsvoering binnen een gezellig, informeel en oprecht familiebedrijf.

Bedrijfsoverdracht

In de zomer van 2015 werd mijn vader getroffen door een hersenbloeding. Over een eventuele bedrijfsoverdracht hebben we het natuurlijk wel gehad, maar ‘dat kwam nog wel een keer.’ Daar sta je dan na 28 jaar ineens op een stuurloos schip. Juist in deze periode kwam de echte kracht van ons familiebedrijf naar boven. Net zoals altijd ving iedereen elkaar op en stonden we voor elkaar klaar, al was het midden in de nacht.

Toekomstplannen

Eind 2015 werden nieuwe toekomstplannen gesmeed en in een hoog tempo doorgevoerd. Zo hebben we een nieuwe financiële en marketingstrategie ontwikkeld en is ons online Kleding Management Systeem op de nieuwe site www.vanderavert.com online gegaan. Het komende jaar staat in het teken van een update van de showroom en een tweede vernieuwing van ons computersysteem, waardoor het voor onszelf, en vooral voor onze klanten, nog prettiger (samen)werken wordt.

Trots

Ik ben erg trots op het bedrijf wat we de afgelopen 30 jaar met de familie hebben opgebouwd en nog trotser op het feit dat we met onze club ‘familieleden’ alle uitdagingen aankunnen die op ons pad komen.

Dank aan iedereen en op naar de komende 30 jaar!

Namens de hele familie, Mels van der Avert

Bezoekersadres

Kruisakkers 24-28
4613 BV Bergen op Zoom

Openingstijden

ma t/m vrij 08.00 - 17.00 uur
zat 10.00 - 12.00 uur

Contact

Telefoon: 0164 250 656
Fax: 0164 257 888
Email: info@vanderavert.com
Snor de Hond